Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2020.

Postcode
Huisnummer

Is het Energiecollectief van ANWB goedkoper?

De energieveiling van februari 2014 kende 2 winnaars: Budget Energie en Nederlandse Energie Maatschappij. Het doel van een energieveiling is om mensen te laten besparen. In dat opzicht is het energiecllectief geslaagd. Gemiddeld kan men besparen, maar uit onze meeting ten tijde van de veiling blijkt dat het goedkoopste energiecontract uit de energievergelijker op Goedkoopste-energieleverancier.net aanzienlijk goedkoper was: het energiecontract van Budget Energie via de ANWB was circa € 20 duurder dan het voordeligste energiecontract op onze website. Het aanbod van Nederlandse Energie Maatschappij wel zelfs nog € 10 duurder op jaarbasis.

Wij vergelijken zo transparant en eerlijk mogelijk. Daardoor zijn we uitgegaan van het verbruik van een gemiddeld huishouden, dat neerkomt op 3500 kwh elektriciteit en 1600 m3 gas. Dat er twee winnaars uit de energieveiling van de ANWB kwamen heeft te maken met de kostenstructuur. Budget Energie heeft relatief hoge vastrecht kosten en lage leveringstarieven per kubieke meter gas en kwh stroom. Bij Nederlandse Energie Maatschappij is dat precies andersom. Bij een relatief laag verbruik is Nederlandse Energie Maatschappij daardoor met zijn energieprijzen voordeliger en vice versa.

Hoe vaak organiseert ANWB een energiecollectief?

ANWB heeft het meest recent in feruari2014 een energiecollectief georganiseerd. Niet alleen op gebied van energie, maar ook op andere gebieden wordt er vaak een ANWB collectief georganiseerd, zoals mobiele telefonie of internet.

De deelnemers moeten bij de ANWB lid zijn, maar deze exclusiviteit betaalt zich lang niet altijd uit in het goedkoopste energiecontract. Vergelijk daarom altijd eerst of u niet meer kunt besparen als u individueel overstapt. Overstappen via onze Goedkoopste-energieleverancier.net kan u een voordeel tot € 700 per jaar opleveren!

energie-vergelijken