Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Vormen van Duurzame energie

Duurzame energie kan van verschillende energiebronnen afkomen. Er bestaan 5 groene energiebronnen:

 • Zonne-energie
  Zonne energie is een zeer schone vorm van duurzame energie winning, omdat er weinig tot geen schadelijke CO2 stoffen vrijkomen. Zonne-energie wordt opgewekt via zonneboilers en zonnepanelen. Ook als de zon niet schijnt wordt er, weliswaar een stuk minder, toch energie opgewekt.
 • Windenergie
  Windenergie is een populaire vorm van groene energie. Hoe windkracht omgezet wordt in energie is het best te verklaren door het te vergelijken met een fietsdynamo. De draaiende wieken zorgen ervoor dat de generator wordt aangedreven. De generator wekt vervolgens elektriciteit op.
 • Waterkracht
  Deze energie wordt gewonnen door stromend water. Waterkrachtcentrales wekken energie op door grote hoeveelheid water dat passeert, omdat hoogteverschillen in rivieren in Nederland nauwelijks bestaan.
 • Biomassa
  Energie uit biomassa wordt gewonnen door verbranding van organische materialen, zoals groente en fruit, hout, olie en tuinafval. Over energie die uit biomassa wordt gewonnen is onenigheid door specialisten in hoeverre dit volledig duurzaam is.
 • Aard en bodemwarmte
  Deze energie wordt opgewekt uit buitenste warme laag van 6 kilometer diepte van de aardkorst. De warmte wordt gewonnen met een bodemwarmtewisselaar en warmtepomp.

Voordelen Duurzame energie

Er bestaan zeer veel verschillen groen energie voordelen. De belangrijkste 3 voordelen zijn:

 • Duurzame energie raakt niet uitgeput. Fossiele brandstoffen worden door miljoen jaren gevormd en zullen in principe dus eindig zijn.
 • Minder schadelijke stoffen (CO2). Het omzetten van zonne-energie of opwarmen water door warmte van de aardkost kan zonder de uitstoot van Co2. Windenergie heeft wel een kleine bijdrage van fossiele brandstoffen en is daarom niet 100% duurzaam, maar in verhouding met niet duurzame energiebronnen is dit aandeel enorm klein. Bij windenergie of waterkracht is dit aandeel CO2 circa 15 tot 20 gram per kWh, terwijl dit bij Gas zo’n 400 gram is en bij kolen gemiddeld 900 gram.
 • Wanneer u zonnepanelen installeert krijgt u een fikse subsidie, waardoor u veel geld kan besparen tegen een kleine investering.

Groene energie: welke bronnen worden door de energieleverancier gebruikt?

Wilt u weten welke energiebronnen uw energieleverancier aanwend? Dit kunt u zien via het stroometiket. De nMa, Nederlandse Mededingingsautoriteit ziet er op toe dat de verstrekt informatie op het stroometiket klopt.

Overstappen naar duurzame energie

Wilt u een verantwoorde keuze maken en overstappen naar groen energie? Vergelijk dan de prijzen van alle groene energieleveranciers. U ziet dan gelijk hoe groen het energieaanbod is. Overstappen regelen wij voor u, door het huidige contract op te zeggen en de aansluiting bij de nieuwe energieleverancier te regelen.

Zelf duurzame energie produceren

Wilt u een bijdrage leveren aan een schoner milieu en tegelijkertijd extra besparen op de energienota? Is Kies dan voor zonnepanelen, die door de overheid grotendeels gesubsidieerd worden. Zo verbruikt u minder energie via uw energieleverancier en dat scheelt tientallen euro’s per jaar. De investering is netto slechts een paar honderd euro, waardoor de investering zich binnen een jaar of 5 terugverdiend, terwijl de levensduur van zonnepanelen gemiddeld 25 jaar bedraagt!

Duurzame energie vergelijken

Duurzame energie vergelijken kan eenvoudig en op basis van verschillende criteria. Zo kunt u kiezen voor groene energie of energieprijzen vergelijken. Vergelijk nu direct en stap over naar de groenste energie aanbieder!