Eneco

Eneco is een grote Nederlandse energieleverancier, die is ontstaan na een aantal fusies en overnames van kleinere Nederlandse Energieleveranciers. Eneco heeft de doelstelling om enkel van duurzame energie gebruik te maken. Daarom betaalt u bij Eneco niets extra voor groene stroom, maar precies hetzelfde als voor grijze stroom.

Naar Eneco
Korting
Via deze pagina altijd korting bij Eneco
Groen
Groene energie kost niets extra bij Eneco
Wind in de actie
Cashback is nu met windstroom
Bereken je Eneco prijs
Berekenen

Eneco tarieven

Dit zijn de Eneco tarieven van mei 2021. Deze zijn gebaseerd op een verbuik 2500 kWh stroom per jaar en 1000 m3 gas. De tarieven en cashbacks zijn afhankelijk van postcode en verbuik. Deze tarieven zijn daarom een indicatie, de actuele tarieven zijn uit te rekenen door gebruik te maken van de energie vergelijker.

ProductnaamContractStroomGasKortingPrijs p.m. 
1 jaar vast1 jaar€ 0,23175 kWh€ 0,83977 m3€ 100,00 cashback€ 117,58
3 jaar vast3 jaar€ 0,23058 kWh€ 0,83461 m3€ 200,00 cashback€ 119,66
vrouw_met_krullen_zwaait_naar_camera

Overstappen & vergoeding overstapboete

Eneco vergoedt alleen de overstapboete alleen als je kiest voor een meerjarig contract. Eneco vergoedt de overstapboete tot € 125,- per energieproduct (dus 125 euro voor stroom en 125 euro voor gas). Let er wel op dat je moet kiezen voor minimaal een driejarig contract. Kies je voor een korter contract, dan is er geen vergoeding van de overstapboete.

Hoogte opzegvergoeding en voorwaarden

  • Alleen bij meerjarig contract
  • Tot 125 euro per energieproduct (stroom en gas)
  • Links op deze website tellen niet als vergelijker!

Zonnepanelen & terugleveren Eneco

Bij Eneco op de website kun je niet gemakkelijk zonnepanelen kopen. Wel kun je een 'omschakelscan' doen via Eneco partner Suniverse. Deze kijkt in hoeverre duurzame investeringen zoals zonnepanelen interessant voor je zijn. Eneco is zeer interessant als leverancier als je zonnepanelen hebt. Dit omdat ze een goede terugleververgoeding hebben. Ook salderen ze bij een dubbele meter eerst op het duurdere normaalverbruik, en daarna pas op dalverbruik.

Aanschaf zonnepanelen
Via Suniverse een gratis omschakelscan
Salderen dubbele meter
Eerst op normaalverbruik, dan op dalverbruik
Terugleververgoeding
€0,092 per kWh

Meer over zonnepanelen

SukjeZon

Ervaringen met Eneco

Monica Wevers
Ze hebben bij mij de overstapboete vergoed. Omdat Eneco ook nog eens een stuk goedkoper was, bespaar ik meer dan € 100 per jaar!
Ronald Mol
Heel goed geholpen met de duurzaamheid scan. Bleek dat isolatie bij mij veel beter kon en daar enorm op kon besparen.
Gerard Oudejans
Eneco was de goedkoopste en de meest duurzame uit de vergelijking. Overstap is nu 1 maand geleden en ging erg goed

Eneco aanbiedingen

Eneco heeft meestal een aanbieding met een duurzaam product, en een met een cashback. Vooral de 1-jarige aanbiedingen bij Eneco zijn sterk. Deze berekening is een indicatie op basis van een verbruik van 2500 kWh stroom per jaar en 1000 m3 gas. De cashback komt nog bovenop de lage maandprijzen.

1 jaar vast
€ 100,00 cashback 1 jaar € 117,58 p.m.
3 jaar vast
€ 200,00 cashback 3 jaar € 119,66 p.m.
vrouw_met_kind_lachend_oranje

Alles over Eneco

Eneco is een grote Nederlandse energieleverancier, die is ontstaan na een aantal fusies en overnames van kleinere Nederlandse Energieleveranciers. Ondanks dat het een grote leverancier is, heeft Eneco erg goede actieprijzen. De standaardtarieven zijn wel wat hoger dan prijsvechters. Hierdoor is het prijstechnisch aan te raden niet te lang bij Eneco te blijven.

Na de overname van Oxxio in 2011 is het klantenbestand van Eneco gegroeid naar 2,1 miljoen.Eneco levert aan consumenten en aan zakelijke klanten en is bovendien ook actief in andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wilt u de Eneco stroom tarieven en Eneco gas tarieven bekijken en vergelijken voor mei 2021? De prijzen van Eneco energie kunt u op de Goedkoopste-energieleverancier.net onafhankelijk vergelijken met alle andere energieleveranciers in Nederland. Eneco opzeggen of overstappen doet u eenvoudig.

Contactgegevens

Je kunt Eneco op de volgende manieren bereiken:

  • klantenservice@eneco.nl
  • 088 - 895 5955 (gebruikelijke belkosten)
  • Eneco, Postbus 1014, 3000BA ROTTERDAM

Naar Eneco