Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Voordeel is dat er voor het plaatsen van zonnepanelen geen vergunning nodig is, tenzij het gaat om monumentale panden of beschermde “aangezichten”. U kunt bij uw gemeente altijd navraag doen of zonnepanelen op uw woning toegestaan zijn.

zonnepanelen

Ga altijd voorzichtig met zonnepanelen om. De zonnecellen zijn enorm kwetsbaar en zo dun als een vel papier. Kies daarom altijd voor goede kwaliteit zonnepanelen. Wanneer deze geïnstalleerd worden is het bovendien verstandig om voldoende ruimte te laten tussen de panel;en en het dak. Zo behoudt u voldoende ventilatieruimte, waardoor de zonnepanelen het efficiëntste werken.

De aanschaf van zonnepanelen levert ook een belastingvoordeel op. U hoeft geen ondernemer te zijn om de btw op aankoop én installatie terug te vragen van de belastingdienst. Let op! Levert u ook stroom terug aan het netwerk, oftewel salderen, dan bent u wél ondernemer en dient u aangifte te doen als ondernemer.

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal laat via Advies op maat zien of zonnepanelen op uw woning mogelijk zijn, en laat zien hoe de plaatsing in zijn werk gaat via onderstaande video: