Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Er bestaan vier verschillende type zonneboilers. Deze stellen u in staat warm kraanwater te leveren op basis van zonne- energie:

  • Standaard zonneboiler
  • CV-zonneboiler
  • Compacte zonneboiler
  • Zonneboilercombi

Laatstgenoemde verwarmt niet alleen het kraanwater maar het hele huis.

Zonneboiler kosten

De kosten van een zonneboiler variëren sterk € 2.000 tot
€ 5.000). De type en prijzen van de boilers verschillen, afhankelijk van het type, maar ook afhankelijk van de capaciteit. Hoe meer capaciteit, hoe geschikter de zonneboiler is voor grote huishoudens.

Energiebesparing

Een zonneboiler zorgt voor de helft lagere kosten voor warm water. Bij een gemiddeld huishouden kan een hr-combiketel ruim 200m3 gas besparen. Wanneer de onderhoudskosten voor de hr-combiketel en de kosten van eleketriciteit voor de pomp zijn voldaan bedraagt de netto besparing circa
€ 100. Deze berekening is gebaseerd op gas- en stroomprijzen medio 2014. Wanneer de energieprijzen stijgen zal de besparing ook toenemen.

zonneboilerDe besparing is nog vele malen hoger wanneer een woning het water verwarmt met een elektrische boiler. Dat de besparing hoger uitvalt komt doordat de prijs van stroom een stuk hoger ligt, dan de prijs van gas.

Indien een huishouden kiest voor een hr-combiketel zal de besparing neerkomen op ruim 1500 kilowattuur. De nettobesparing komt dan neer op ruim € 350 per jaar.

Wanneer er wordt gekozen voor een zonneboilercombi wordt er niet alleen bespaard op het verwarmen van kraanwater maar ook op de verwarming van de woning. Boven op de besparing van 1500 kilowattuur en € 350 bespaart dit nog zo’n 80m3 gas, wat neerkomt op circa € 40 per jaar.

Als u een zonneboiler te duur vindt bestaat er bij verschillende bedrijven ook de mogelijkheid om een zonneboiler te huren of leasen. Meestal kan dit al vanaf circa € 20 per maand.