Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

90% van de woningen wordt verwarmd door gas. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Warm water, dat ook wordt verwarmd door gas waar gemiddeld 300 m3 voor nodig is. In totaal zijn de gemiddelde verbruikskosten € 700. Afhankelijk van uw stookgedrag, het type woning en de isolatie van uw woning kan dit sterk verschillen.

Met de volgende aandachtspunten kunt u het verbruik verder verminderen:

– Controleer of uw Cv-ketel het maximale rendement heeft. Een nieuwe HR-combiketel vraagt om een investering, maar dit verdiend u al snel terug. Bekijk hiervoor energie besparen met het vervangen door een HR-combiketel.

– Maak gebruik van thermostaatkranen en klokthermostaten voor de radiator. Door de automatische regulering verbruikt u minder gas en wordt het ook nooit te warm.

– Zet de thermostaat tijdig lager, een uur tot anderhalf uur ,voordat u gaat slapen. Dit bespaart gemiddeld 150 m3 gas per jaar, ongeveer € 65 per jaar. Gaat u ook het huis uit, denk er dan ook aan om tijdig de verwarming lager te zetten. Deze jaarlijkse besparing is zelfs nog iets groter met gemiddeld ruim 200 m2 gas en € 85.

– Zet de thermostaat ook 1 graad lager wanneer u thuis bent. Dit scheelt veel energie op jaarbasis.

– Indien uw woningen voorzien is van vloerverwarming is het aan te raden de verwarming niet te veel te verlagen (maximaal 3 graden). Anders kost het onnodig veel energie om weer op te warmen.

– Controleer of u uw woning goed is geïsoleerd en of de ventilatie in orde is. Besparen op stookkosten wordt ernstig bemoeilijkt als de warmte wegvloeit door tochtplekken.
verwarming-lager

– Gaat u op vakantie zet de dan de thermostaat op 5 tot 10 graden. Laat vervolgens alle deuren in huis open, zodat de temperatuur overal in uw woning gelijk wordt. Zo bespaart u terwijl u op vakantie bent!

– Vermijdt stoken in ruimtes waar u niet verblijft. Voor verlaten kamers, zolders en kelders is een minimum temperatuur van 7 graden voldoende, maar ook 10 tot 12 graden levert al een forse besparing op. Sluit verder deuren, ramen en luiken. Dit levert gemiddeld een grote besparing van 350 m3 gas op, ongeveer € 145  per jaar.

Gemiddelde besparing € 500 per jaar. Dit kan oplopen tot bijna € 1300.