Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Tips voor bij de aankoop van een wasmachine

– Let op de capaciteit van een wasmachine. Hebt u een kleiner huishouden? Dan is een trommel van 5 liter wellicht al voldoende. Voor grotere huishoudens is een grotere trommel aan te raden. 2 keer wassen met een halve trommel kost namelijk meer elektriciteit en wat dan 1 keer wassen met een volle wastrommel.

– Het energieverbruik van een wasmachine kan behoorlijk oplopen, zeker wanneer het een wasdroogcombinatie betreft. Het is daarom verstandig goed te kijken naar het energielabel. Kies bij voorkeur voor Energielabel A+++ en vergelijk ook de mogelijkheden binnen dit energielabel, aangezien daar ook grote verschillen tussen bestaan. Houdt er rekening mee dat energielabel A+ de laagste is bij wasmachines.

– Koop geen wasdrogcombinatie. Deze zijn erg onzuinig. Droog uw kleding aan de waslijn binnen of buiten.

Tips voor bij het gebruik van een wasmachine

– Was zoveel mogelijk met een volle wastrommel. U hoeft dan minder vaak te wassen. Ook kost het meer energie om 2 keer met een halve wastrommel te wassen dan één keer met een volle trommel.
besparen-koud-wassen

– Indien mogelijk, kies ervoor op zo’n hoog mogelijke stand te centrifugeren. Daarmee wordt het wasgoed tijdens de wasbeurt al zoveel mogelijk gedroogd.

– Was op een zo laag mogelijk temperatuur, 30 tot 40 graden. Daarmee worden de meeste bacteriën ook gedood. Eens in de zoveel tijd op een hogere temperatuur wassen is dan al voldoende. Koeler wassen zorgt voor een forse besparing in vergelijking met op 60 graden wassen. Met speciaal wasmiddel kunt u zelfs wassen op nog lagere temperaturen.