Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Na-isolatie (spouwmuurisolatie)

Bij de eerste methode wordt de hele binnenzijde van de spuwmuur voorzien van isolatiemateriaal. Het gaat hierbij dan om circa 5 centimeter. Dat wordt gedaan door in de buitenmuur een aantal gaten te boren (op de kruispunten van de voegen). Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal naar binnen gespoten. Eenmaal klaar, worden de gaten weer dichtgemaakt. Deze manier van isoleren kan alleen bij aanwezigheid van een spouwmuur en is de goedkoopste manier van gevelisolatie.

spouwmuurisolatieIsolatie aan de buitenzijde

Met deze methode wordt er een laag isolatiemateriaal geplaatst tegen de buitenzijde van de gevel. Vervolgens wordt over dit isolatiemateriaal pleisterwerk aangebracht. Nadeel van deze methode is dat van de 3 de meest kostbare is. Anderzijds levert dit isolatie aan de buitenzijde ook de meeste energiebesparing op. Ook is deze methode niet altijd toegestaan, omdat dit het aangezicht van de gevel veranderd, wat weer vaak in strijd is met de wetgeving.

buitenmuurisolatieIsolatie aan de binnenzijde

Tot slot bestaat ook de mogelijkheid om een wand te plaatsen tegen de binnenmuur. In feite wordt dan ook een spouwmuur gecreëerd en de binnenzijde opgevuld met isolatiemateriaal. Dit is een kostbaarder manier van isoleren, dan spouwmuurisolatie en geldt vaak als alternatief, wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is en isolatie aan de buitenzijde in strijd is met de regelgeving.

binnenmuurisolatie