Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Maar wat houdt het zuiniger rijden nu concreet in?

Onnodig hard optrekken en snel remmen zorgen voor een minder zuinige rijstijl. Door de volgende tips toe te passen bespaart u eenvoudig en snel:

– Blijf zoveel mogelijk een gelijkmatige snelheid aanhouden. Schakel wanneer u versneld zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling. Daarbij kan er al over worden geschakeld vanaf 2.000 toeren. Concreet betekent dit 50 kilometer per uur rijden in de 4e versnelling en vanaf 70 kilometer per uur in de 5e versnelling.

– Houd uw blik groot. Kijk ver vooruit, zodat u snel en goed kunt anticiperen op het verkeer voor u. Belandt u in een file of in de rij voor een rood stoplicht, dan laat u uw gas tijdig los en laat uw auto in de huidige versnelling keurig uitrollen.

– Staat u langer stil, bijvoorbeeld bij een spoorwegovergang, een rood stoplicht, file of dichte brug? Zet dan de motor uit.

Bandenspanning: meet de spanning van uw autobanden aan het begin van de autorit, voordat de autoband is opgewarmd. Het meten van de bandenspanning kan eenvoudig bij een tankstation of uw eigen autovoetpomp.

Zomer- of winterbanden? Winterbanden zorgen voor meer grip, maar ook meer wrijving. Dat kost meer brandstof voor uw auto. vervang uw winterbanden daarom tijdig voor zomerbanden

– Rijdt u in een automaat? Rij dan bij voorkeur in de ECO-stand. Dan schakelt de automaat zo snel mogelijk naar een hogere versnelling.
nieuwe-rijden

– Beschikt uw auto voer cruise-control? Dat maakt het eenvoudiger om een gelijkmatige snelheid aan te houden over langere stukken. Dit zorgt niet alleen voor minder vermoeide voeten, maar ook een lager brandstofverbruik.

– Houdt u aan de maximum snelheden. Hiermee voorkomt u niet alleen hoge boetes, maar ook dat u om de haverklap bij het benzinestation staat. Constante snelheden tussen de 80 en 90 kilometer per uur zijn doorgaans het meest efficiënt. Gemiddeld verbruikt een auto die 120 kilometer per uur rijdt 7,4 liter voor iedere 100 kilometer. Rijdt u 140 kilometer dan komt het verbruik voor iedere 100 kilometer al uit op 9,2 liter.

– Vermijd tot slot het verbruik van airconditioning. Airconditioning is een grote brandstofverspiller. Wanneer de airconditioning continu aan zou staan zou dit een verhoging van liefst 25% geven van het brandstofverbruik. Bovendien zorgt airconditioning voor een onevenredig hoge vervuiling van het milieu.