Goedkoopste energie

In slechts 3 stappen vind je op jouw adres de goedkoopste energieleverancier van 2021.

Postcode
Huisnummer

Wat is de besparing van het nachttarief tov het dagtarief?

Hoewel vroeger de verschillen tussen het nacht- en dagtarief fors waren zijn die vandaag de dag verwaarloosbaar. De exacte tarieven verschillen per leverancier en het daltarief is nog wel voordeliger dan tijdens de piekuren. Als stelregel geldt dat een huishouden minimaal de helft van de stroom tijdens het daltarief (‘s avonds en ‘s nachts) moet verbruiken om profijt te hebben. Indien alle stroom tijdens het daltarief wordt verbruikt is de besparing voor een gemiddeld huishouden nog geen € 25.

Vergelijk direct en vindt de goedkoopste energieleverancier

energie-vergelijken

Wat kost het plaatsen van een dubbele meter?

Beschikt u over een enkele meter en wilt u graag een dubbele meter? Wanneer uw meter voorzien is van een dubbel telwerk wordt er gesproken van een dubbele meter. U kunt voor ongeveer € 75 een dubbele meter laten plaatsen. In het beste scenario verdient u deze binnen 3 tot 4 jaar terug. Wilt u enkel stroom afnemen tegen enkel tarief? Dan hoeft u niet te switchen van een dubbele meter naar een enkele meter, maar kunt u dit kenbaar maken bij uw energieleverancier.

Binnen welke tijden geldt het daltarief?

Vanaf 23.00 tot 07.00 uur geldt het daltarief in heel Nederland. In Limburg en Noord-Brabant kunt u van 21.00 uur tot 07.00 uur gebruik maken van het lagere nachttarief. Ook gedurende feestdagen en in het wekeend kunt u overdag gebruik maken van het daltarief.